« zpět

Dorostenci a žáci se chystají na mezinárodní víkend

05.08.2022

Letní příprava mládežnických družstev je v plném proudu a o víkendu hraje většina mládežnických družstev Mostu.

Shodou okolností narazí hned 3 družstva na mezinárodní konfrontaci. Do Mostu o víkendu přijede SC Borea Dresden a náš projektový partner Chemnitzer FC. Zápasy se budu hrát v kategoriích U15 a U19. Mladší dorost U17 v sobotu vyráží do Německa na hřiště FC Erzgebirge Aue. Velmi kvalitní testy prověří připravennost našich talentů zejména v oblasti kondice a techniky s míčem.

První měření sil v prestižních kategoriích U19 proběhne v sobotu na Stadionu FSJM. Most se poprvé postaví stejně starým protihráčům a změří kvalitu v souboji napřímo s nejlepším týmem mládeže Chemnitzeru FC. Mostecká devatenáctka v předkole minulý víkend Chemnitzer FC porazila, ovšem pouze mladší dorost. V utkání hraném na jeden poločas se trefil Nicolas Soběslavský a zvítězili jsme po boji těsně 1:0. Tentokrát se však čeká trochu jiný kalibr.

Podobně náročný test čeká i mladší dorost U17. Cestují na zápas proti FC Erzgebirge Aue, které v lednu odehrálo velmi kvalitní zápas v Mostě, který po oboustranné kvalitě skončil na Souši 3:3. Starší žáci se vracejí ze soustředění na Brandově a na závěr odehrají test na Souši proti SC Borea Dresden. První představení dražďánského klubu v Mostě vypukne v sobotu od 11:00 hodin na Souši.

Program víkendových zápasů Baníku Most-Souš
AM vs. FK Chlumec nad Cidlinou (neděle 10:15, Chlumec)
BM vs. Turnaj Viktorie Ledvice (sobota 11:00 + 15:00, Ledvice)
U19 vs. Chemnitzer FC (sobota 11:00, FSJM)
U17 vs. FC Erzgebirge Aue (sobota 11:00, Lössnitz u Aue)
U15/U14 vs. SC Borea Dresden (sobota 11:00, Souš)
U13 vs. FK Ústí nad Labem (sobota 10:00, Albrechtická)
U12 vs. FK Ústí nad Labem (sobota 10:00, Albrechtická)

 

Dorostenci a žáci se chystají na mezinárodní víkend._00.png