« zpět

Mostecká U13 skončila ve Vision League třetí

27.06.2022

První ročník mezinárodní soutěže Vision League dospěl do svého finálového turnaje, ve kterém mostecká U13 vybojoval krásné třetí místo.

Do finálové čtveřice postupily vždy dva a dva nejlepší týmy z Německa a Česka. Kvalifikační turnaje se odehrály ve dvou kolech, a to v dubnu v Chemnitzu a v květnu v Mostě. Ze součtu výsledků vyšlo konečné finálové Final Four, do kterého se probojoval Chemnitzer FC, Soccer for Kids Dresden a Baník Most-Souš s Juniorem Chomutov. Těsně za branami finálového klání zůstali Fortuna Chemnitz a FK Ústí nad Labem.

V neděli v tréninkovém centru Chemnitzeru FC vyvrcholil první ročník soutěže mladších žáků Vision League. V semifinále narazil Most na Soccer for Kids Dresden (SFK Dresden) a bohužel prožil velmi smutné okamžiky, když v poslední minutě zápasu obdržel vyrovnávací branku a v penaltovém rozstřelu postoupit nedokázal, šťasnější byl německý soupeř. Ze druhého semifinále vzešel jako vítěz Junior Chomutov, poražený Chemnitzer FC šel do souboje s Mostem o třetí místo.

V závěrečných zápasech následně SFK Dresden opět až v penaltovém rozstřelu porazili Junior Chomutov. Most v obrovské bitvě zvládl porazit domácí tým Chemnitzer FC těsným výsledkem 1:0, jedinou branku zápasu vstřelil Jan Stoklas.

Semifinále Final Four Vision League (26.6.2022, Chemnitz)
SFK Dresden - Baník Most-Souš 2:2 (pen 3:2)
Chemnitzer FC - Junior Chomutov 0:1

Finálové zápasy
Finále: SFK Dresden - Junior Chomutov 1:1 (pen 3:1)
o 3. místo: Chemnitzer FC - Baník Most-Souš 0:1

Souboje českých a německých týmů jsou hlavní náplní evropské soutěže Vision League. Týmy z jedné země spolu vzájemně nehrají, výsledky se však započítávají do samostatných tabulek CZE a GER z nichž vzejdou následné souboje o konečné umístění.
Projekt se společně s německým partnerem zaměřuje na sportovní rozvoj, ale zároveň také o sérii přátelských utkání, turnajů za účasti i dalších českých a německých klubů. Projekt bude dále rozvíjet i dívčí fotbal, který v posledních týdnech zažívá v Mostě vysloveně boom. Trenérské semináře započaly již v první polovině dubna, ačkoliv jeden velmi negativně ovlivnilo vyloženě deštivé počasí.

Mostecká U13 skončila ve Vision League třetí._vision-league-final-most.jpg