« zpět

U10: Halový turnaj vyhrál opět Chemnitzer FC, Slavia byla třetí

06.02.2022

Víkendový halový turnaj U10 ovládl opět Chemnitzer FC, který tak vyhrál další turnaj v pořadí projektu mezinárodní spolupráce fondu Evropské unie pro mezinárodní rozvoj. Tentokrát narazil na atraktivní soupeře, přesto na turnaji v trochu německém stylu dokázal uspět stylem start - cíl. V turnaji si velkou porci smůly vybral mostecký výběr, který skončil až na šestém místě, když během turnaje neudržel nadějná vedení hned ve třech zápasech, a to s Teplicemi, Slavií Praha nebo následným finalistou Baníkem Sokolov. Šesté místo se tak jeví jako mírně smutné, nicméně však perfektně odbojované. Most jako domácí tým byl náročným oříškem skoro pro všechny zkušené a sebevědomé borce ze Slavie, Teplic, FK Ústí nad Labem nebo Baníku Sokolov. O Chemnitzeru FC nemluvě. Právě sebevědomí hráčů se ukazovalo jako klíčový faktor. Dotáhnout dobře rozehraná utkání je umění, které se rozvíjí až se zkušenostmi z těžkých zápasů, kterých si tentokrát Most užil více než dost. Výsledky na úrovni 10-letých kluků nejsou nijak podstatné, důležitá je radost ze hry. A ačkoliv ji v sobotu ve Sportovní hale občas potvrdily spíše slzičky v očích hráčů, tak ukázaly to nejpodstatnější, že kluci hrají a bojují za Most. 

Turnaj se mimo Chemnitzer FC stal soubojem mezi FK Ústím nad Labem a Baníkem Sokolov. O postupu ze skupiny do finálového zápasu rozhodl Sokolov přesně 6 vteřin před závěrečnou sirénou, když udolal FK Teplice 3:2 a ze druhého místa doplnil ve finále německý tým. FK Ústí nad Labem možná následně emotivní závěr základní skupiny přeneslo i do zápasu o třetí místo, kde podlehlo Slavii Praha. Nutno přiznat, že Slavia se turnaje účastnila s o rok mladším ročníkem a její hráči bavili publikum neskrývaným talentem a technickým mistrovstvím. Zcela po právu se Jan Štrof ze Slavie Praha stal nejlepším hráče turnaje. Ve skupině FK Ústí mladé Slávisty vyprovodilo jasně 5:1, v zápase o třetí místo však Slavia dokázala porážku Armě oplatit.

Pořadí turnaje Hala Most 2022 (Kategorie U10)
1) Chemnitzer FC
2) Baník Sokolov
3) SK Slavia Praha
4) FK Ústí nad Labem
5) FK Teplice
6) Baník Most-Souš
7) Football Talent Academy Praha

U10: Halový turnaj vyhrál opět Chemnitzer FC, Slavia byla třetí._DSC_0365.jpg._DSC_0378.jpg._DSC_0381.jpg._DSC_0383.jpg._DSC_0391.jpg._DSC_0413.jpg