« zpět

U17: Dorostenci proti Chemnitzeru FC uspěli a remizovali 2:2

29.11.2021

V sobotu dopoledne se v rámci závěru podzimní části sezóny odehrál na Souši mezinárodní přátelský zápas, ve kterém mostecký mladší dorost vyzval tým U16 Chemnitzeru FC. Utkání v rámci mezinárodní spolupráce přivedlo německého partnera poprvé do Mostu k přímému souboji. Naposledy v srpnu mostečtí mladší žáci na německé půdě neuspěli a přivezli vysokou porážku. Tentokrát však výsledek tak jednoznačný nebyl. Dorostenci v domácím prostředí na Souši přestáli místy i výrazný tlak soupeře a ukopali velmi solidní remízu 2:2.

Chemnitzer U16 byl po celou dobu utkání lepším týmem, ale baníkovci k utkání přistoupili velmi zodpovědně. Vyrovnávali se s rychlostí i soubojovostí soupeře a vyčkávali na své příležitosti. Jedna taková právě přišla ve 12. minutě, když David Guláš vyhmátl nepovedou rozehrávku německého brankáře a poslal domácí do vedení 1:0. Chemnitzer FC dále útočil takzvaně do plných a mostecká obrana odolávala. Během utkání však musela odvrátit celkem 18 rohových kopů. V prvním poločase se hrál velmi soubojový fotbal, vysoká rychlost a krátký čas na odbavení míče dělal našim klukům problémy, ale s postupem času se v utkání zlepšovali a síle soupeře se vyrovnávali. Šance však přicházely pouze po standardních situacích, Němci občas ve vlastním pokutovém území tápali a některé závary budily emoce na české lavičce. David Guláš měl obrovskou šanci zvýšit na dvoubrankový rozdíl, al epo přihrávce Šimona Bubna tváří v tvář německému brankáři tentokrát v jasné šanci neuspěl.

Po změně stran Chemnitzer FC pokračoval v dobývání mostecké branky a v 55. minutě se po zásluze dočkal a dosáhl na vyrovnání. Nefalšovaná německá radost byla vidět o deset minut později, když Chemnitzer FC utkání otočil a dostal se do vedení 2:1. Náš tým však nesložil zbraně a vypracoval si několik útočných akcí. V 75. minutě Josef Myška vytáhl míč ze zálohy, vyslal do úniku Tobiase Buňaty, ten sice překonal brankáře, ale jeho střelu odrazila tyčka. Tomáš Benda byl ale na svém místě a dorážkou prostřelil dva německé obránce na brankové čáře. 

Baník Most-Souš tak v náročném, běhavém a intenzivním utkání dokázal silný německý tým udržet na uzdě jako bonus si dokázal dojít i pro dvě branky, které mu vynesly respektovaný výsledek 2:2. Pokud všemu koronavirus dovolí, ve druhé polovině února je naplánovaná odveta. Je třeba uznat, že na větším hřišti bude mít sobotní soupeř výraznou kombinačnější výhodu.

FK Baník Most-Souš U17 - Chemnitzer FC U16 2:2 (1:0)
Branky: 12. Guláš, 75. Benda - 53. (CFC), 64. (CFC)
Sestava Mostu: Dobrev (45. Richter) - Vaic, Kovář, Málek, Bíma (60. Fleischman) - Brda (60. Svoboda), Žáček, Keldrych (60. Buňata), Buben (45. Paldrych) - Myška - Guláš (45. Benda)

U17: Dorostenci proti Chemnitzeru FC uspěli a remizovali 2:2._DSC_8382.jpg._DSC_8384.jpg._DSC_8387.jpg._DSC_8388.jpg._DSC_8391.jpg._DSC_8396.jpg