« zpět

U17: Mladší dorost nastoupí v sobotu proti Chemnitzeru FC

26.11.2021

Přeshraniční projekt mezi naším klubem a Chemnitzerem FC nabírá na obrátkách a snaží se stihnout co možná nejvíc ze svého potenciálu, dokud mu to koronavirová pravidla umožní. Vzhledem k odloženým zápasům Bundesligy na německé straně nadešla příležitost pro přímé setkání dorosteneckých týmů. V sobotu od 11:00 hodin na Souši nastoupí mostecká U17 proti U16 německého partnera. 

Ve středu v Chemnitzu odtrénovala další trojice hráče, tentokrát dorostenecká skupina ve složení Josef Myška, Jakub Žáček a Tomáš Benda. Kluci si pochvalovali vysoké tempo tréninkového programu i jeho intenzitu, ačkoliv pro ně byla i kondiční výzvou. Postupně se náš klub bude snažit umožnít trénink na zkoušku pro další a další hráče. Důležité je, že německý partner zatím hlásí spokojenost. Žákovská i dorostenecká trojice do tréninkových jednotek svých věkových kategorií zapadla velmi dobře a dveře spolupráce se více a více po-otevírají.

Odložené zápasy německých soutěží umožnili příležitost pro první zápasový souboj dorosteneckých kategorií. Dorost U17 tak nastoupí ke svému prvním mezinárodnímu zápasu v sezóně. V rámci zimní přípravy už má naplánovanou i odvetu, která se odehraje na konci února. Na Souš tak v týdnu přijede další těžký soupeř. Minulý víkend zde odehrála svůj zápas mistrovská Sparta, nyní německý účastník dorostenecké Bundesligy. Pokud to koronavirová omezení umožní, kluby plánují zorganizovat ještě dva otevřené tréninky v prosinci. Dále v lednu a na jaře bude spolupráce na úrovni zápasů, trenérských seminářů nebo rozhodcovských smíšených trojic pokračovat.

 

U17: Mladší dorost nastoupí v sobotu proti Chemnitzeru FC