« zpět

Žáci U13 postoupili do semifinále Vision League

27.05.2022

Vydařené evropské odpoledne absolvovali žáci U13 ve čtvrtek na Souši. Brankou dvě minuty před koncem dokázali smazat bodvé manko a šťastně postoupili do semifinále, které se hraje na konci června v Německu.

Do konce posledního zápasu s Chemnitzerem FC zbývaly už pouze dvě poslední minuty, Most potřeboval bezpodmínečnou výhru a dále ještě čekat na vývoj skóre souběžně hraného zápasu FK Ústí nad Labem proti Fortuně Chemnitz. Okolnosti se sešly náramně a branka Honzy Stoklase, který se dostal k odraženému míči, navedl si jej do otevřené obrany Chemnitzeru FC a chladnokrevně zakončil k tyči, byla skutečně postupová. Kluci už tak slavili senzační výhru na Chemnitzerem FC, která se pro ně stala jedinou možností jak se dostat do závěrečného Final Four. Později po sečtení skóre se dozvěděli i šťastnou zprávu, že jejich čtvrteční úsilí bylo odměněno i sportovním postupem.

Most nezvládl první kolo na konci dubna v Chemnitzu. V Německu dokázal pouze jedinkrát remizovat a přivézt tak pouze jediný bod. Mrzela především prohra s papírově nejslabší Fortunou Chemnitz, která se ukazovala být jako osudová. Přesto květnové odvety v Mostě ukázaly, že není všem dnům konec. Nadšeně bojující Most prošel odvetným turnajem bez obdržené branky. Fortunu Chemnitz na svém hřišti porazil 3:0, s drážďanským Soccer for Kids remizoval 0:0 a poslední zápas s favorizovaným Chemnitzerem FC zvládl emotivně brankou dvě minuty před koncem a výhrou 1:0. Ve výsledku se tak dokázal kvalifikovat do červnového Final Four, kde se ve finálových zápasech rozhodne o konečném pořadí.

Dosud se počítaly výsledky pouze v české a německé skupině, hrály se pouze zápasy mezi českými a německými týmy. A pokaždé šlo o prestižní souboje, ve kterých žádná strana nechtěla odejít poražena a občas plály i emoce. Základním skupinám kraloval Junior Chomutov, čtyři zápasy s celkových šesti dokázal vyhrát. Na německé straně se jako nejsilnější ukázala farma Dynama Dresden, Soccer for Kids, které stejně jako Mostu vyšly odvety na českém území. A právě se Soccer for Kids se mosteční kluci utkají v semifinále Final Four, která je na programu 26.6. v Chemnitzu.

Výsledky Vision League (Matchday 2):
Junior Chomutov - Fortuna Chemnitz 3:1
FK Ústí nad Labem - Chemnitzer FC 2:2
FK Baník Most-Souš - Soccer for Kids Dresden 0:0

Junior Chomutov - Chemnitzer FC 1:0
FK Ústí nad Labem - SFK Dresden 0:2
FK Baník Most-Souš - Fortuna Chemnitz 3:0

Junior Chomutov - SFK Dresden 0:1
FK Ústí nad Labem - Fortuna Chemnitz 2:0
FK Baník Most-Souš - Chemnitzer FC 1:0

Tabulka české skupiny
1. Junior Chomutov (8:2) 13 bodů
2. FK Baník Most-Souš (6:6) 8 bodů
3. FK Ústí nad Labem (8:9) 8 bodů

Tabulka německé skupiny
1. SFK Dresden (7:3) 11 bodů
2. Chemnitzer FC (6:6) 6 bodů
3. Fortuna Chemnitz (4:13) 3 body

Žáci U13 postoupili do semifinále Vision League