« zpět

Žáci U15 doplnili trénink v akademii Chemnitzer FC

18.03.2022

Poprvé na přírodní trávě absolvovali mostečtí žáci trénink v německé akademii Chemnitzer FC. Čtveřice žáků U15 vedená brankářem Václavem Hůlou až do nočních hodin trénovala na Neubauernweg, tréninkovém centru žákovských kategorií. Most tak pokračuje v pravidelném doplňování hráčů na tréninky s německými vrstevníky. Po zimní přípravě se nyní rytmus tréninků ještě více zintenzivní, neboť oba kluby najedou na standardizované jarní tréninkové plány. 
Žáci U15 ve složení brankář Václav Hůla, Matyáš Konopík, Vojta Fišer a Ladislav Dobiáš tak byli už několikátou skupinou, která do Chemnitzu od listopadu vycestovala. Od podzimních dnů však měli možnost poprvé absolvovat trénink na přírodní trávě. Kluci si možnosti zapojení do tréninku Chemnitzeru FC velmi pochvalují. Mezinárodní prostředí obecně zvyšuje koncentraci a přeci jen částečně reprezentují i Českou republiku, což u každého hráče zvyšuje mírů zodpovědnosti. Stejně tak tomu bylo i ve středu, kdy například Ladislav Dobiáš sám přiznal, že na českém tréninku takovou koncentraci nebo soustředěnost nedosahuje. Dlouhý krok vystačil i Vojtovi Fišerovi k několika akcím v tréninkových soubojích 4:4, piloval však především své defenzivní schopnosti známým heslem, kdo leží, neběží. Němečtí štírci si kolem rázného stopera příliš mnoho cestiček nenašli.

Němečtí spoluhráči si již na přítomnost českých kolegů čím dále více zvykají a občas čeští kluci pronesou i nějako to německé slůvko. Matyáš Konopík již včera plynulou němčinou dvakrát děkoval slovem "Danke," v závěru tréninku se dokonce odvážil k nadstavbě v podobě "Danke sehr." Hráči jsou pod dohledem mosteckých trenérů, kteří tvoří doprovod a občas i zasáhnou do tréninku. Jan Davignon pomáhá s překladem složitějších pravidel v některých herních cvičení. Jaroslav Belaň ve čtvrtek několikrát odborně podal balon ze zámezí. 

Od příštího týdne se plánuje zvýšení frekvence tréninků a do Německa budou každý týden zajíždět hráči dorostenecké i žákovské kategorie. Pro minimální narušení průběhu zcela běžného tréninku se kluby dohodly na doplňování pouze trojice hráčů. Kluci tak mají možnost prožít německý trénink bez nějakého strojení nebo ukázkových věcí na oko. Trénink probíhá tak, jako každý jiný. Čeští hráči mají za úkol pouze zapadnout a samozřejmě se pokusit o co nejlepší výkon. 

Žáci U15 doplnili trénink v akademii Chemnitzer FC